tisdag 22 mars 2011

Introduktion

Välkommen, välkommen ärade läsare, till Kulturslasken! I denna lilla mörka håla i webbens snåriga djungler kommer du att kunna läsa recensioner av filmer som inte var tänkta att visas för allmänheten. Filmer du aldrig någonsin hört talats om. Filmer som du önskade att du aldrig någonsin hade sett. Eller - om du är lika frisk som oss - precis den sortens filmer du kollar på varje dag.

Här ämnar vi skriva om de filmgenrer som ligger oss varmast om hjärtat. Det ska påpekas att denna blogg inte heter som den heter utan anledning. Inga mastodontfilmer eller påkostade Hollywood-produktioner hör hemma här. Heller inga "klassiker" (vilket i och för sig i allra högsta grad är subjektivt) kommer du att kunna läsa om. Detta är filmens kloak - skräpfilmens kloak. Exploitation cinema, som de engelsktalande kallar det. Nåja, om du nu mot all förmodan hittat hit så antar jag att du redan vet vad det handlar om. Fillipinska postapokalyps-krigare, italienska snutar, argentinska amazoner och bavariska kåtbockar är bara ett fåtal av alla de udda typer du kommer att stöta på här.

Film är dock inte allt du kommer att kunna läsa om här. Det lär bli en del litteratur och musik också, men mer än så säger jag inte för tillfället. Och dessutom vet nog inte ens vi själva hur denna blogg kommer arta sig, det får tiden avgöra.

Slaskiga hälsningar,
allas era favoritbloggare Dr. Ygor Rachmaninov och Humungus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar