tisdag 24 maj 2011

Utan brallor i Tyrolen (Västtyskland 1974, Mickes Video Tape AB)

Originaltitel: Auf der Alm, da gibt's koa Sünd
Regissör: Franz Josef Gottlieb



En rafflande biljakt! En vetenskapsman blir förföljd av två hemliga agenter. Vetenskapsmannen stannar vid en bilmack och kör på stegen som den korkade föreståndaren står på. Agenterna kör i diket, efter att ha blivit uppehållna av en massa kossor som står på vägen. De beslutar sig för att skjuta vetenskapsmannen med snipergevär (liknar mest ett luftgevär med ett kikarsikte på) från avstånd. Vad är det han har som de vill åt? En mikrofilm med en hemlig formel för hur man tillverkar bensin från mull, såklart.

Så börjar den, en i raden av alla de tyska mjukporrfilmer utspelandes i den österrikiska Tyrolen som producerades under 70-talet. Detta är sexploitation blandat med den allra torraste buskishumorn. En genre som idag är lika stendöd som bortglömd. I vanlig ordning bjuds det på en fasligt massa springande, klättrande uppför stegar, dumma (men sexglada) bönder, en idiotisk poliskonstapel som inte lyckas med nånting, slapstick-humor, fulla öldrickande österrikare, folkmusik, vackra Tyrolmiljöer och naturbilder m.m.

Och i vanlig ordning inser byborna att de kan bli rika på den konstgjorda bensinen, så de beslutar att gömma mikrofilmen i ett par läderbyxor. Självklart måste den skinnbeklädda kvinnliga agenten leta i alla byns mäns läderbyxor, och ni kan ju gissa hur det slutar... (Hon påstår för övrigt att hon bara kan tänka ordentligt medan hon har sex.)

Detta är film man kort sagt blir på gott humör av. Rekommenderas till alla förutom de som inte står ut med tyska/österrikiska folkvisor, skildring av kvinnor som kåta sexgalningar som ligger med vem som helst när som helst eller torr buskishumor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar